Eventyret

Eventyret er også oppsummert med en presentasjon av bilder her

The twisting halls
Det hele startet med at en gruppe eventyrere tok et oppdrag av dvergen Traveus, å bringe tilbake en kiste han hadde blitt frastjålet på veien til Fallcrest.
Traveus
Gruppen reiste opp i Moon Hills og fant tilslutt tyven holde til i et hulekompleks. Tyven viste seg å være en necromancer ved navn Malareth, som de beseiret. De fikk med seg kisten tilbake uåpnet.
TwistadhallsMalarethImages ca5 uox2 n

The Ghost tower
Da kisten ble levert tilbake var Traveus så fornøyd at han ga gruppen et nytt oppdrag, å finne Anaurus Codex, en bok som skulle ligge i en ruin like ved The Witchlight Fens.
Gruppen reiste ned og fant ruinen til Kalton familien og sloss seg gjennom en rekke farer og fant tilslutt boken. Ghost towerAnarusicodex
Da gruppen åpnet portalen til de innerste kammeret ble også spøkelset som var fanget der sluppet fri, og det skrek navnet til Traveus i raseri før den forsvant. Det viste seg at spøkelset var Anaurus Kalton, en beryktet necromancer og siste gjenlevende av Kalton familien.

Gruppen kom tilbake til Traveus med boken, men noen i gruppen ante uro da det oste mørk magi fra den og var litt i tvil om de burde levere den over til Traveus. Traveus fortalte at det var en ond bok som måtte ødelegges og at han skulle levere boken til prestene i Sunderpeak temple for destruksjon. Traveus spurte så om gruppen ville følge med som beskyttelse på reisen, og at de skulle få betaling når de kom frem. Reisen gikk så videre fra Fallcrest og nord mot Winterhaven og videre nord til Sunderpeak Temple.
Nentir valeEn natt under reisen ble en i gruppen konfrontert med spøkelset til Anarus Kalton som hevder at Traveus er en sviker og at han ikke er til å stole på.
Anarus kalton small

Sunderpeak Temple
HaghartsinGruppen ankommer Sunderpreak temple som viser seg å være under angrep av en gjeng humanoids under ledelse av en ung svart drage. De heroiske eventyrerne trår til og får ordnet opp. De finner et brev signert K ved kroppen til dragen Blightborn og skjønner at dragen og hans bande har fått insideinformasjon om forsvaret til tempelet og dermed med letthet har utslettet all motstand.
Blightborn
Gruppen finner et hemmelig kammer under tempelet der det ligger en del magiske gjenstander og en brutt magisk sirkel der noe har ligget men dette ser ut til å være stjålet. De åpner også en amfora som ser ut til å være forseglet med en sterk lås, og i det den åpnes strømmer det ut en stor sverm av svarte biller som flyr ut av tempelet og forsvinner ut i skogen… Hva har de sluppet løs?
Beetle swarm

Da gruppen kommer ut igjen og skal konfrontere Traveus som avtalte å vente på de ved vognene på utsiden, har han forsvunnet med Anarusi Codex og kisten med det ukjente innholdet.
Utenfor tempelet treffer de på Marla, en middelaldrene cleric av Pelor som har sørget for at noen av de yngre prestene har klart å overleve.
MarlaKKoboltThumb kobold camp 3000x2100
Det viser seg at hun nylig kom til området og har vært på jakt etter noen kultister som skal ha kommet fra Fallcrest og reist nordover mot disse traktene. Marla blir med gruppen videre for å hjelpe de med nøste opp i mysteriet.
Gruppen reiser deretter til Winterhaven like syd for å høre om de har hørt noe om Traveus. På veien blir de angrepet av kobolds og finner så en en stor kobolt-camp inne i skogen ikke langt unna. Det viser seg at lederen der, Irontooth har et brev signert med K, med samme håndskrift som brevet de fant hos dragen. De forstår at Irontooth har stått i ledertog om ran og kidnapping i området den siste tiden med samme person som hjalp dragen i Sunderpeak tempel.

Keep on the Shadowfell
Gruppen kommer så til Winterhaven der de treffer de b.l.a. på den lokale Lorden, Ernest Padraig Padraig og historikeren og magikeren Valthrun Valthrun.
Lorden forteller om stadige kobolt angrep på veiene den siste tiden og eventyrerne forteller om at de har fått stoppet dette og funnet en felles kopling mellom dette og angrepet på Sunderpeak tempel. Etter å ha gått gjennom brevene med Marla begynner ting å sikrle inn på en etterlyst morder og tidligere Raven Queen prest ved navn Kalarel. Rykter sier at Kalarel ble følger av Orcus og koplingen med Shadowfell Keep blir åpenbar da Valthrun forteller at det ligger et forseglet rift til dødsriket under ruinene, så det er tydelig at Kalarel har tenkt å gjenåpne dette.

En alv ranger ved navn Ninaran som har bodd på tavernaen i byen de siste ukene sitter ikke langt unna og forsvinner plutselig. Gruppen forsøker å spore opp henne og finner sporene opp til Shadowfell Keep, et fort bygd under Nerath Empire men som nå ligger i ruiner.
Shadowfell keep

Gruppen finner veien ned i ruinene av Shadowfell keep og kommer i kamp med en stor gjeng med goblins, hobgoblins, human slavers. De finner ut at de må tilbake til Winterhaven for å kjøpe mer proviant og utstyr før de kan fortsette. Da de kommer tilbake til byen er porten låst og vakter på palisadene peker mot gravplassen like ved der et mystisk blått lys pulserer.

Gruppen går til gravplassen og opp av bakken strømmer det udøde, mens Ninaran, halvalven som spionerte på byen for Kalarel skyter på gruppen fra avstand. Gruppen bekjemper Ninaran og hennes udøde og finner instruksjoner på henne om ritualet som vekket de døde tilbake og et skriv som viser seg å være et passord for å komme bidere ned i Shadowfell Keep.
Normal graveyard 3000x2100Ninaran
Når gruppen er tilbake i Winterhaven hører de nyheter om en skattejeger og gammel venn av Quinn som har vært i området. Han skulle grave opp en drage-gravplass men som har vært borte noen dager. Gravplassen ligger i nærheten av byen ved og de finner at han er tatt tilfange av banditter. Rundt dragebeina finner de mystiske runer og i haugen med bein finner de et hjerte av stein og et speil i sølv.
Normal dragon pit 3000x2100
Petrified heart

Gruppen reiser tilbake til Shadowfell keep for å finne og stoppe Kalarel. I en naturlig hule må de sloss med en rekke monstre og slim finner de et skriv som referer til Bloodreavers og en mulig samarbeid de har med Kalarel.
KruthikOchre jellyScroll
På natten blir James konfrontert av Anarus Kalton, som foreslår et samarbeid for å stoppe Kalarel mot at de gir han boken og boksen som de tok fra Malareth. Avtalen blir inngått på noe løst grunnlag.

Gruppen finner så veien videre ned og kommer inn i en tomb og shrine til Bahamut der de blir konfrontert av Ser Keegan, en udød paladin av Bahamut som har sverget å forsvare stedet mot tilhengere av Orcus. Han gir gruppen det magisk sverdet Aecris for å bekjempe fienden.

Ser keegan

Gruppen må gjenonom labyrint av feller og udøde før de kommer til trappen ned til neste underetasje der en tropp med veltrente Hobgoblins venter dem.

…mer kommer
Normal shadowkeep lvl1
Keeponthe shadowfell 1 keep lv l2

Eventyret

The Nentir Vale - På gjengrodde stier Lieberung