The Nentir Vale - På gjengrodde stier

Siste sesjon 22 mai

Denoa

Gruppen har gått opp trappen rundt tårnet og inn døren til et rom som er svakt opplyst. En gammel kvinne med kroket nese og dype innsunkne øyne står ved et ildsted og roter rundt i glødende kull med noen jernstenger under en putrende gryte. Hun sier med en sprukken stemme "kom inn, kom inn jeg har ventet dere. " På bordet midt i rommet ligger det en mann bundet fast og ved hver side av han to store og sorte hunder som knurrer lavt. De er som innhyllet av et mørke som om de er laget av skygge og deres rødglødende øyne er det eneste utrykket man kan se.

Gruppen går inn i rommet frem til kvinnen og James spør hvem hun er. Hun ser opp på de og svarer med et sarkastisk smil om munnen, “Det skal jeg fortelle deg Orcus-avskum!” Døren smeller igjen og hun lander en svarte flammende hånd på Regdar som brenner intenst av necrotisk magi. Rommet som er svakt opplyst fra før men blir enda mørkere da hun skriker ut og hundene bykser frem. Ut av skyggene sniker flere små mørke skapninger seg frem og angriper gruppen fra alle kanter. Gruppen overhører i kampens hete at hun påkaller krefter fra Raven Queen og får etterhvert overtalt henne om at de kjemper for samme sak og får henne til å stoppe angrepet.

Da ting roer seg forteller hun at at hennes navn er Denoa, en Shadar-Kai heks av Raven Queen som har satt det til sin oppgave for å vokte over denne denne grotten som rommer skyggenes innsjø, som i likhet med Shadowfell keep er ett av de få stedene i verden der veien til dødsriket er er kortere enn normalt. Men hun har blitt holdt innestengt her av den foræderiske magikeren av Saruun som nå hadde blitt Orcus-følger. Hun slipper løs mennesket som er bundet fast på bordet og hun unnskylder at hun mistok også han for å være forkledde orcusfølgere som skulle ta henne.

Bronze warder

Eventyrerne forteller at de har jaktet en som utga seg for å være mesteren til Orcus-presten Kalarel (som viser seg å være wizarden Paldemar). De forteller at de fulgt sporene fra Shadowfell keep og lett etter slavene som var kidnappet av blood reavers og solgt til duegars som igjen har gravd opp den gjenstengte veien til grotten de nå befinner seg i, og er her for å sette en stopper Paldemar og hans planer, hva enn de måtte være. Denoa vil hjelpe til og forteller at Paldemar brakte magikere av Saruun en etter en ned her til skyggesjøen (Sea of Shadows) der hver og en ble tatt til fange av mektige og udøde Skyggebindere (Shadowbinders). Heksa forteller at på en eller annen måte har Paldemar fått de gamle bronsestatuene til synge ved å dra ut magi av magikerne, magi som kanaliseres via statuene og som fått vannet til å bevege seg til en malstrøm midt i innsjøen. Om litt vil den åpne veien til dødsriket der Orcus sine agenter har demmet opp en svær necrotisk innsjø fylt med rotne udøde kadavre og andre grusomheter. Når Song of Breaking er komplett vil malstrømmen åpne seg helt og det korrupte vannet vil flomme ut fra dødsriket og inn til vår verden og forpeste den og drepe alt levende og det som værre er. Denoa ber evenyrerne finne og stoppe Paldemar, eller først drepe Skyggebinderne slik at sangen opphører og portalen lukkes. Skyggebinderne blir i sin tur beskyttet av en veldig farlig drage som sjuler seg ett sted i grotten. Denoa bort en Orb of indisputeble gravity som hun foreslår gruppen kan bruke på senke dragen ned i malstrømmen i den den angriper.
Hun lar mannen på bordet gå fri, og han introduserer seg om Kastor Hammer, en ensom kriger som er i slekt med de kidnappede landsbyboerne som ble gjort til slaver av blood reavers, og han ble villedet ned i grotten og tatt til fange av heksa. Kastor joiner gruppa.

Shadowbinder


Gruppen forlater heksa i tårnet og går mot sangen de nå kan høre lenger inn i grotten. På broene som er sammenkoplet i et nettverk som et spindelvev går de mot lyde og kan se store minotaur statuer i bronse lik den som står i Seven pillared stå plassert på rekke og rad og de står og gjaller ut en dyp metallisk chant. Det må være opp mot hundre bronseminotaurer stående på nettverket av broer som alle fører inn mot midten av den immense grotten.

Shadow dragon small

Gruppen fortsetter og kommer tilslutt til midten av de sammensate broene. Lyset fra Havelocks skjold og gruppens fakler ser ut til å svikte litt som om mørket er sterkere her. Men de kan alikevel se flere livløse humanoids i luften med hver sin Skyggebinder som trekker kraften ut av dem. Dette må være de fangede wizardene som Denoa fortalte om! Broene samler seg som en ring og i midten kan man se en stor malstrøm med mørt vann som ser ut til å holde på udøde sjeler som svømmer motstrøms rett under overflaten. Havelock som bærer på Rod of Ruin faller om og får spasmiske anfall som Regdar fikk av visjonene.. Men da har allerede gruppen gått til angrep på Skyggebinderne, monsteriøse udøde med svarte tentakler som omkranser de fangede magikerne. I det de angriper hører de et hyl gjalle fra oven og ned flyr en svart stor reptilskapning med svarte vinger som spruter svarte flammer ut over gruppen. Det blir helt mørkt og ingen ser noe lenger men Regdar løper tilbake og kommer seg ut av det intense mørke og tar frem Orb of indisputeble gravity han fikk av Denoa og med det ene forsøket han har treffer han dragen som faller rett ned i malstrømmen og forsvinner fra denne verden.

Maelstrom

Gruppen fortsetter å angripe skyggebinderne som bruker all sin makt på holde magikerne fanget og en etter en faller de mens magikerne befris og tar del i å befri resten. Da alle skyggebinderne tilslutt er drept og magikerne befridd samler de seg og går mot gruppen. En eldre magiker med grått langt skjegg og hette går frem og introduserer seg som Samazar, en av de tre lederne av “Mages of Saruun”, og han vil høre hvem deres befriere er.

Samazar

Gruppen forteller at de på delvis på oppdrag av Orontor og delvis på egen søken etter den som sto bak Kalarels ugjerninger og bak kidnappingen og slaveriet av Winterhavens lansbyboere. Samazar sier at Paldemar verken kan være smart eller mektig nok til å kunne utføre et så listig og krevende stunt og at han nok må ha noen som trekker i trådene bak han, eller kanskje på andre siden .. Shadowfell..

Paldemar er ikke å se noe sted her nede så Samazar ber gruppen bli med tilbake til Seven Pillared hall der de diskutere hva de skal gjøre videre og se på en belønning til gruppen. På veien tilbake møter de på Murkelmor Grimmerzhul med sin klan som er på vei tilbake for å ta tilbake Horned Hold. Da grådvergene ser gruppen sammen med magikerne får mange av duegarene panikk og rømmer fra Murkelmor, og den lille resten som står igjen for å sloss blir en enkel match for gruppen sammen med magikerne å håndtere. Murkelmor og en liten gjeng av grådvergene blir tatt til fange og tatt med til Seven pillared hall og satt i varetekt. Magikerne sier de må diskutere litt med Orontor på kammerset og ber gruppen vente på Halfmoon inn til de er tilbake.

Beetle swarm

Imens blir gruppen konfrontert av Marla som har passet på landbyboer-barna mens de voksne landbyboerne som hadde blitt satt til å mure igjen Duegar outposten av Mindartis (og igjen påtvunget av Havelock som motytelse for at de ble befridd av gruppen) – ble angrepet av en sverm av svarte insekter som uten forvarsel hadde dukket opp inne på et rom i duegar outposten. En av lansbybeboerne var død (bare et skjelett lå igjen på bakken) og to andre var forsvunnet, rapportert jaget ut av outposten av svermen og videre inn i labyrinten. Omstendighetene var litt uklare da det brøt ut full panikkda dette skjedde men det lå kun et skjelett igjen fra rommet der svermen hadde dukket opp. Bubba satt bare å skulte på gruppen med et bedbreidende blikk da Marla fortalte om dette…

Dette er slutten på første halvår i 2013 og vi tar en velfortjent sommerferie! Håper å starte opp igjen i august. Det er sendt ut en spørreundersøkelse der jeg vil forsøke å sammenstille deres tilbakemeldinger for å vektlegge eventyrene etter deres ønsker. Det kommer også en separat mail om XP og items dere har fått/får senere.

God sommer!

Comments

Gååååååååååå Regdar

Siste sesjon 22 mai
Lieberung

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.