The Nentir Vale - På gjengrodde stier

Oppsummering siste sesjon 11/9

Tilbake i Seven Pillared Hall

Seven pillared hall small

Mens gruppen (Havelock, Regdar, Mindartis, James) venter på å bli innkalt til magikerne undersøker de Duegar-ouposten i Seven Pillared Hall der de har satt noen av landsbybeboerne (også kalt slavene) til å jobbe for seg. De forhører seg med noen av de resterende slavene som var der når svermen angrep og de forklarer at de jobbet i outposten da de hørte underlige lyder fra et av rommene, avsluttet av et hyl. De forsøkte å komme seg inn men døren var låst, men etter en liten stund får de åpnet døren men blir forskrekket da en sverm av store biller kommer flyvende mot dem så at de får panikk og flyktet alle veier. To av personene som er savnet flyktet trolig ned Road of Shadows med svermen i hælene.

Skeletons sleep forever by noirdefaux

Gruppen ser det ferske skjelettet som ligger nakent igjen på senga i det ene rommet. Klærne ligger i en haug på gulvet ved siden av. Dette samsvarer med det de oppdaget da de lette gjennom det hemmelige “skattekammaeret” under Sunderpeak temple og ved et “uhell” slapp ut billesvermen fra krukken den lå fanget i. I bunnen av krukken lå det også et skjelett, som her på sengen.

Etter en liten stund blir gruppen innkalt av Orontor som viser de vei gjennom portalen og inn magikernes skjulte og beskyttede katakomber. Gruppen blir ført fra det hvite og blendende venteværelset og videre gjennom merkelige kammere til et enorm bibliotek og videre gjennom en gang til en intim peisstue der en gammel hvithåret og skjeggete mann sitter.

Saruun
Orontor introduserer han som Samazar, magikernes overhode – som de allerede har møtt og befridd ved Sea of Shadows. Gruppen setter seg ned og Samazar takker de for deres hjelp og spør de hvorfor gruppen er her i Thunderspire i utgangspunktet og hvilken tilknytning de har med Paldemar. Regdar kommer med svar som forvirrer alle som om at de har møtt Paldemar flere ganger men det viser seg at han bare obsternasig mot Samazar.

Samazar

Orontor forsøker å gripe inn og forklare at Samazar ikke er oppdatert på alt som har skjedd i Thunderspire siste ukene og at han ønsket å høre gruppen sin versjon. Samazar ser ut til å se bort fra Regdars frekkhet og får så øyenene opp for Havelock som oser av necrotic magi. Det blir klart at Havelock nå bærer på Rod of Ruin, som igjen bringer gruppens historie på bordet og hvorfor de er der i utgangspunktet. Samazar lytter til historien uten en mine og da navnet Karavakos kommer opp sier han at navnet er kjent for han.

Samazar beretter at det for noen hundre år siden herjet en tiefling magiker i dalen ved navn Karavakos. Han ledet en arme av udøde og demoner og selv om hans herjinger ikke varte lenge klarte han å fordrive eller drepe alle de innfødte minotaurene som bodde i dalen. De som overlevde flyktet inn i Thunderspire. Han kom også i krig med Nerath empire i sør og hans herjinger var brutale mot lokalbefolkningen.

Karavakos

Da Karavakos hadde opparbeidet seg stort nok ego mistet han interesse over dalen og åpnet en portal til en annen verden, – rettere sagt Feywilden , der førte over sin arme. Men enn hvor mektig, var han ikke uovervinnelig, for der ble han tilslutt beseiret av Kong Palantheor, Eladrinenes konge. Samazar forteller videre at han har hørt rykter om et artifakt ved navn Rod of Ruin som var i karavakos eie men at denne ble fratatt han av Eladrinene og Wizards of Nerath før de sperret han vekk for alltid. Rod’ens sjebne og lokasjon har vært et mysterium frem til nå. Samazar forteller videre at når magikerne ble holdt fanget nede i Sea of Shadows ble deres magi kanalisert for å åpne en portal til Shadowfell, men at det ikke var alt. De kunne visualisere en svart pyramide som svevde mellom planene som ble mer og mer matrialisert foran dem, men vet ikke hva det kan symbolisere. Samazar sier han ikke vet stort mer og anbefaler gruppen å snakke med noen lærde på området. Tilslutt spør han om gruppen vil fortsetter sin quest for å finne og stoppe Paldemar. Han husker vagt at han så Vardriar , (en sage som bor i hallen) sammen med Paldemar nede ved Sea of Shadows. Kanskje de bør oppsøke han for å finne ut hvor Paldemar befinner seg.

Som belønning for å returnere Paldemar død eller levende vil Samazar gi gruppen ett magisk item hver. Gruppen kan ta to nå og resten når oppdraget er fullendt. De får også 500 GP på deling nå, og 500 hver når oppdraget er fullført.

Gifts mini

Gruppen tar 2 valgfrie gjenstander fra bordet og forlater magikerne. Deretter oppsøker de Vardriar the Sage som bor i hallen, men han er skeptisk til å åpne døra men da Regdar roper ut de er der for å forhøre han om Paldemar hører de plutselig urovekkende lyder innenfor døren. Møbler som flyr veggemellom og gurglelyder. Gruppen sliter med å komme gjennom døren men ved hjelp av Mindartis lynraske wit , viser det seg at Vadriar er under angrep av en Skygge. Gruppen kommer akkuratt i tide til å redde Vardriar, og når han kommer til seg selv forteller han at Paldemar satt en forbannelse på han i form av en Shadow. Paldemar brukte Vadriars viten om Thunderspire til å navigere rundt på hemmelige steder og fullbyrde planen sin. Skyggen ville drepe han om han fortalte noen om Paldemars planer. Gruppen tar han med seg som guide og de oppsøker grådvergen Murkelmor Grimmerzhul som sitter i varetekt under tollhuset. Etter å ha snakket både med Murkelmor og Vadriar peker sporene til noen Gnolls Paldemar samarbeidet med.

I det de gjør seg klar for å finne Gnolls kommer Ulthand Deepgem løpende mot de fra Road of Shadows og sier han har funnet ut at de to forsvunnende landsbyboerne er tatt til fange av gnolls, men at han kan vise hvor de er. Gruppen følger Ulthand ned Road of Shadows og tar noen sideveier som tilslutt ender ved kanten av et stort juv.

Drowcity

I midten av juvet på en egen øy står et falleferdig fort kun forbundet med broer på hver sin side. Ulthand fortsetter til fortet men Havelock og Regdar stopper opp så gruppen splittes et øyeblikk. I det Ulthand har kommet seg over på fortet med James høres marsjering fra hulen bak dem og dvergen snur seg mot James og strekker seg i høyde og transformeres om til Harwin (handelsmannen som spionerte på gruppa og varslet Bloodreavers om gruppens ankomts i hallen), og videre til en skaping meg grå slett hud uten ansiktsformer og mørke innsunkne øyne. Han sier til James med raspende stemme, “Jeg redd dere har blitt forrådt!” Før James får summet seg snur dobbelgjengeren og piler avgårde opp i klokketårnet like ved og blir borte. Ved kanten av juvet står fortsatt Havelock og Regdar og kan nå se fakler som lyser opp den store hulen bak dem og ut marsjerer en liten horde av Gnolls med Hyener på vei mot dem.
Bakholdsangrep!
Gnolls2
Mindartis som står ved broen piler over til fortet og forsøker å hindre gnolls med en web-spell, men gnollsa har buer som de peprer Havelock og Regdar med og de skjønner raskt at de er litt undertallige og så begynner alle å løpe over til fortet med Gnollsa (som kjemper seg ut av weben) i hælene.

Shadow dragon small

Opp fra det endeløse mørke juvet kan et grusomt brøl høres, en lyd de minnes fra Sea of Shadows og alle kan se en drageliknende skygge som sakte og bestemt kravler opp fjellveggen. Det er Sjach’haurach eller “Shadow Fate” som Denoa kalte den, som har kommet tilbake fra Shadowfell for å sette en sluttstrek for de brysomme eventyrerne.
Comments

Lieberung

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.